TOAY:n puheenjohtaja Jaakko Lindfors: Tervehdys Turun opettajien ammattiyhdistyksen jäsenistölle


 

Tervehdys Turun opettajien ammattiyhdistyksen jäsenistölle,

 

Viime viikkojen aikana Turun opettajien ammattiyhdistyksen hallitus ja aktiivit ovat tehneet hartiavoimin töitä Turun kaupungin sivistystoimialan henkilöstön laitosruokailumahdollisuuden säilyttämiseksi. Koko tarinalle ei ole vielä kirjoitettu viimeistä pistettä, mutta kirjoitan tässä ammattiyhdistyksen hallituksen valtuuttamana tämänhetkisiä väliaikatietoja.

 

Kaupunginjohtaja teki 11.1.2021 päätöksen henkilöstön laitosruokailumahdollisuuden poistamisesta Turun kaupungin toisen asteen oppilaitoksissa. Toisen asteen oppilaitosten työntekijöille päätös tarkoittaa, että voimassa olevaa työetua heikennetään.

 

Turun opettajien ammattiyhdistyksen hallitus ja aktiivit olivat kuitenkin suunnitelmallisesti jo ennen kaupunginjohtajan päätöstä suorissa yhteyksissä paikallisiin päättäjiin, jotta mahdollinen päätös saataisiin tarvittaessa myös peruttua. Tiedostimme luonnollisesti, että olisi erittäin harvinaista, että kaupungin päätöksentekoelin ylipäätään ottaisi kaupunginjohtajan jo tekemää päätöspöytäkirjaa omaan käsittelyynsä.

 

Nyt näin kuitenkin tapahtui: Tässä tapauksessa Turun kaupunginhallitus päätti yksimielisesti ottaa koko asian omaan käsittelyynsä. Näillä näkymin lopullinen päätös laitosruokailuasiaan saadaan 1.2.2021 kaupunginhallituksen kokouksesta.

 

Ammattiyhdistyksemme hallitus on tyytyväinen, että asia otettiin kaupunginhallituksen käsittelyyn, ja yhdistyksemme jatkaa asian seuraamista tiiviisti. Kantamme on edelleen, että laitosruokailumahdollisuus tulee säilyttää. Palaamme vielä lopullisen päätöksen jälkeen asiaan jäsenistömme suuntaan.

 

Olkaa tarpeen mukaan yhteyksissä päivänpolttavissa asioissa hallitukseemme, luottamusmiehiimme ja työsuojeluvaltuutettuihimme. Yhteystiedot löytyvät täältä: http://turunoay.fi/

 

Ammattiyhdistyksemme hallituksen puolesta toivotan kaikille jäsenillemme terveyttä, intohimoa ja työn iloa näinä vaativina korona-aikoina.

 

Yst. terveisin,

 

Jaakko Lindfors

Puheenjohtaja

Turun opettajien ammattiyhdistys