Luottamusmiehen tiedote marraskuussa 2020


Sairastamiseen ja koronaan liittyviä ohjeita:   

1.Sairastut → sairausloma. Noudata koulusi käytäntöjä ilmoittamisen osalta. Omalla ilmoituksella saa olla tällä hetkellä pois 7 kalenteripäivää. Jos epäilet koronaa, hakeudu testeihin työterveystaloon, kotikunnan terveyskeskukseen tai kiireellisessä tapauksessa  päivystykseen. Palaa töihin vasta kun olet terve eli yhden oireettoman päivän kuluttua.

2.Alle 12-vuotias lapsesi sairastuu → tilapäinen hoitovapaa lapsen hoidon järjestämiseksi on
palkallinen kolme ensimmäistä kalenteripäivää, neljäs on palkaton. Tämän jälkeen asiastapitää keskustella ja sopia, onko mahdollista jäädä kotiin palkatta pakottavista perhesyistä.

3.Sairastut koronaan → sairausloma ja eristys. Noudata viranomaisilta saamiasi ohjeita. Sairausloman ajalta saat sairausajan palkkaa normaalisti. Sairaana pitää levätä, eikä ole tarkoituksenmukaista hidastaa toipumista töitä tekemällä.

4.Altistut koronalle → viranomainen määrää sinut karanteeniin

A) jos olet terve, voit tehdä työnantajan kanssa sovittavia tehtäviä kotoa käsin, mikäli työskentelyolosuhteet ovat kunnossa. Palkka maksetaan tuolloin normaalisti.

B) jos etätyön tekeminen ei ole mahdollista kotona olevien olosuhteiden takia, haet
tartuntatautipäivärahaa Kelasta. Sinulle maksetaan palkka normaalisti ja kun Kela on
maksanut tartuntatautipäivärahan, se peritään sinulta takaisin (=viivästetty takaisinperintä).

5. Alle 16-vuotias lapsesi on määrätty karanteeniin → saat normaalisti palkkaa, jos teet lähi- tai etätöitä. Jos etätyön tekeminen ei ole mahdollista olosuhteiden takia, haet tartuntatautipäivärahaa Kelasta.

6.Työnantajasi määrää sinut jäämään kotiin varotoimena → sinulle maksetaan palkka
normaalisti ja sovitaan etätyön tekemisestä. Määräys kannattaa pyytää lähijohtajalta
kirjallisesti esimerkiksi s-postilla.

7. Odotat koronatestin tulosta oireettomana → selvitä työnantajalta, saatko tulla töihin vai teetkö etätöitä.

8. Omaehtoiset karanteenit (esim. Koronavilkun hälyttäessä) ovat lähtökohtaisesti palkattomia. Etätöistä tai poissaolosta on sovittava etukäteen työnantajan kanssa.

9. Annat joko lähiopetusta TAI etäopetusta. Erityisissä opetusjärjestelyissä oleville oppijoille lähiopetusta voidaan striimata (=suoratoistaa kuvaa ja/tai ääntä). Suoratoiston tallentamiseen pitää olla lupasi. Suoratoisto on lähiopetuksen seuraamista etänä, ei täysipainoista etäopetusta.  Et ole velvollinen opettamaan etäyhteydellä opiskelevia erikseen ilman korvausta.

10. Työturvallisuutesi on työnantajan vastuulla. Työnantajan tulee yhdessä  työsuojeluvaltuutetun kanssa tehdä riskien kartoitus ja vaarojen arviointi. Työnantajalla on velvollisuus arvioida mitä suojavarusteita työntekijöiden on työssään käytettävä ja hankkia

11. Lisäksi turvallisuuteen voidaan vaikuttaa muilla toimenpiteillä (esim. etäisyys, hygienia).